Nieuws

Ten Hag legt uit waarom hij voor Blind kiest in plaats van Tagliafico

Ten Hag legt uit waarom hij voor Blind kiest in plaats van Tagliafico

02-03-2022 18:43 Laatste update: 18:49

Ajax-trainer Erik Ten Hag heeft woensdag tijdens de persconferentie de keuze voor Daley Blind toegelicht. De routinier kreeg de nodige kritiek te verwerken na het duel met Benfica, maar krijgt nog steeds de voorkeur boven Nicolás Tagliafico.

"De organisatie staat heel goed. We krijgen weinig tegendoelpunten en daar speelt Daley een heel belangrijke rol in met zijn coaching en positionering. Daarnaast brengt Blind aan de bal zoveel in zijn passing en keuzes. Er is geen speler in de Eredivisie, misschien staat er eentje hoger, die op die manier die passes kan geven. Hij is voor ons een absolute toegevoegde waarde in ons opbouwende aanvalsspel”, aldus Ten Hag.

De oefenmeester van de Amsterdammers heeft zich ook uitgesproken over Andre Onana. De Kameroense keeper is opeens weer nodig omdat eerste keus Remko Pasveer een blessure heeft. Ook Jay Gorter en Maarten Stekelenburg waren al niet inzetbaar.

"Hij is nog steeds dezelfde Andre. Maar als je zoiets overkomt, is dat een levenservaring die je liever niet mee wil maken", doelt hij op de dopingschorsing van de doelman. "Natuurlijk heeft hij iets gedaan wat niet mag en daar heeft hij voor moeten boeten. Het is een zware periode geweest en dat doet wat met je."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!