Nieuws

Ervaren Oekraïense verdediger levert per direct contract in bij FC Zenit

Ervaren Oekraïense verdediger levert per direct contract in bij FC Zenit

02-03-2022 18:27

De Oekraïense verdediger Jaroslav Rakitskiy heeft zijn contract bij FC Zenit Sint-Petersburg laten ontbinden. Dat gebeurde op zijn eigen verzoek, zo laat de Russische voetbalclub woensdag weten.

Rakitskiy (32) stond sinds januari 2019 onder contract bij de Russische kampioen. Hij is drie keer kampioen geworden met de club en won éénmaal de Russische beker. Daarvoor speelde hij meer dan 155 duels bij FC Shakhtar Donetsk in zijn thuisland. Ook kwam hij 54 wedstrijden uit voor het nationale team van Oekraïne.

De Russische club geeft aan dat de de speler vanwege 'heel moeilijke familiale situatie' om de ontbinding van zijn contract heeft gevraagd. Dat is vrijwel zeker een verwijzing naar de situatie in Oekraïne, waar Russische troepen zijn binnengevallen. 'We wensen oprecht het beste aan Jaroslav, zijn vrienden en familie', schrijft de club op de officiële kanalen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!