Nieuws

Thiago Silva lyrisch over Ajacied Antony: 'In ruim tien jaar tijd niet meegemaakt'

Thiago Silva lyrisch over Ajacied Antony: 'In ruim tien jaar tijd niet meegemaakt'

13-10-2021 09:24 Laatste update: 09:26

Thiago Silva is opgetogen over Ajacied Antony en Raphinha (Leeds United) bij de nationale ploeg van Brazilië. De ervaren verdediger merkt dat de debutanten gelijk mee kunnen komen met het niveau bij Seleção.

Brazilië leed tegen Colombia voor het eerst in deze WK-kwalificatiecyclus puntverlies (0-0), al drukt dat de pret niet. Antony en Raphinha maakten beiden hun interlanddebuut in het duel ervoor tegen Venezuela. Waar de Ajacied gelijk trefzeker was, leverde laatstgenoemde twee assists. "Die jongens hebben kwaliteiten. Ik heb in ruim tien jaar bij de nationale ploeg niet vaak nieuwkomers gezien, die zich zo snel aan hebben gepast", erkent Silva enthousiast tegenover UOL. "Ze hebben ook persoonlijkheid, leuk om te zien."

Voor De Goddelijke Kanaries staat de wedstrijd tegen Uruguay nog voor de deur. In totaal speelt Brazilië achttien kwalificatiewedstrijden, waarvan Uruguay de elfde is. Luis Suárez en de zijnen staan vierde in de stand met zestien punten, wat betekent dat zij geen averij kunnen oplopen. De eerste vier gaan rechtstreeks naar het WK in Qatar. Brazilië is al zo goed als zeker van deelname aan het eindtoernooi, met 28 punten uit tien duels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!