Reactie

Balotelli laat van zich horen: 'Ik had dezelfde kwaliteiten als Messi en Ronaldo'

Balotelli laat van zich horen: 'Ik had dezelfde kwaliteiten als Messi en Ronaldo'

02-03-2022 11:37

Mario Balotelli is er zeker van dat hij over dezelfde kwaliteiten beschikt als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Dat vertelt de omstreden spits in een interview met voormalig Manchester City-ploeggenoot Nedum Onuoha bij The Athletic.

Onuoha vertelt dat een verhaal hem altijd bijblijft. "Op Carrington, het oude trainingscomplex van Manchester City, waren er wat mensen aan het praten over Messi en Ronaldo. Mario zei gelijk dat hij net zo goed als hen was. Het werd stil, maar hij was bloedserieus."

Balotelli kan zich het gesprek nog herinneren. "Ik heb de kansen die ik kreeg om ook op dat niveau te komen gemist. Maar ik ben er zeker van dat ik dezelfde kwaliteiten heb als Messi en Ronaldo. Maar ik heb die kansen gemist. Dat gebeurt nou eenmaal."

De international van Italië (31) speelt momenteel bij Adana Demirspor in Turkije en is een stuk ouder en wijzer geworden. "Nu kan ik niet meer zeggen dat ik van dat niveau ben. Die mannen hebben ontzettend veel Gouden Ballen gewonnen. Je kan jezelf niet met hen vergelijken. Maar als het op kwaliteit aankomt ben ik niet jaloers op ze. Als ik destijds de mentaliteit had van nu, dan had ik de Gouden Bal gewonnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!