Boadu toont te weinig initiatief: 'Status en club niet leidend in de opstelling'

Boadu toont te weinig initiatief: 'Status en club niet leidend in de opstelling'

13 oktober - 09:09
Nederland 0 Reacties

Myron Boadu bleef tegen Jong Wales negentig minuten op de bank. Waar de jonge spits in zijn AZ-periode een vaste kracht was bij Erwin van de Looi, is dat nu hij bij AS Monaco speelt anders. De bondscoach verwijt Boadu een gebrek aan initiatief. 

Van de Looi beaamt dat jonge spelers een dip kunnen krijgen. "Boadu heeft een mooie transfer gemaakt, maar speelt weinig bij Monaco. Dat kan, een speler kan even niet de vorm hebben", verklaart hij bij NOS. Toch kraakt de bondscoach van Jong Oranje een kritische noot. "Maar dan verwacht je dat hij wel initiatieven neemt, dat hij hard werkt. Dat wil je graag zien op het trainingsveld, maar ik vond het bij Myron te weinig."

Boadu dult bij de beloftenploeg van Nederland Daishawn Redan - die op huurbasis uitkomt voor PEC Zwolle - voor zich. "Myron is een heel goede spits voor ons, dat heeft hij al laten zien. Maar status en de club waar je speelt zijn niet leidend bij onze keuzes voor de opstelling." Van de Looi licht verder toe: "Hij zal niet blij zijn dat hij niet heeft gespeeld. We waren de vorige keer al kritisch op hoe hij toen speelde. Daar was hij het mee eens. Dat is prima, maar de tweede constatering is dat je het ook moet laten zien."

In augustus vertrok Boadu naar Zuid-Frankrijk, waar de twintigjarige goaltjesdief nog niet heeft kunnen overtuigen. In zijn eerste wedstrijden was hij basisspeler, al moet hij inmiddels al een maand genoegen nemen met een reserverol. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie