Nieuws

Derksen over combinatie Cruijff en Ajax: 'Commercieel heel interessant'

Derksen over combinatie Cruijff en Ajax: 'Commercieel heel interessant'

02-03-2022 08:25 Laatste update: 13:04

Analist Johan Derksen ziet de mogelijke komst van Jordi Cruijff naar Ajax zitten. Cruijff werkt momenteel als adviseur bij Barcelona.

René van der Gijp is dinsdagavond bij VI Vandaag minder enthousiast. "Ik heb niet het idee dat hij ergens bij een club iets nagelaten heeft", zegt Van der Gijp. "Het is de naam. Hij heeft in Israël gewerkt, in China, en is nu adviseur van de voorzitter van Barcelona."

Derksen vindt de combinatie 'commercieel heel interessant'. "Ik heb Jordi zien opgroeien. Ik vind hem intelligent, integer, en hij heeft een voetbalverleden. Hij heeft zelfs het Nederlands elftal gehaald. In Israël (als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv, red.) heeft hij Peter Bosz aangesteld als trainer, dan heb je er echt kijk op."

Derksen is daarentegen geen fan van een mogelijke dubbelrol met Ten Hag. "Dat kan niet. Als trainer moet je je niet bemoeien met besprekingen over geld. Die spelers moet je later met een andere pet mee om de tafel. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf, dan kan je geen dubbelfunctie hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s