Pasveer leert nog steeds bij: 'Had met de afstemming met Martínez te maken'

Pasveer leert nog steeds bij: 'Had met de afstemming met Martínez te maken'

Remko Pasveer is na zeventien jaar profvoetbal opeens de eerste doelman van Ajax, maar leert nog steeds bij. Dat bleek na het Champions League-duel met Sporting Portugal, vertelt hij in een groot interview met Voetbal International.

Ajax won met 1-5 in Lissabon, maar Pasveer ging knullig in de fout: eerst taxeerde hij een lange bal verkeerd, vervolgens liet hij zich vanuit een ogenschijnlijk ongevaarlijke hoek passeren door spits Paulinho. "Pff, op het moment dat het gebeurt, baal je er even zo stevig van. Ik ging naar de bal toe, terwijl dat niet nodig was. Ik kwam in niemandsland terecht, kon niet meer herstellen en zag de bal langs me erin gaan", blikt de 37-jarige Tukker terug. "Het had in mijn ogen vooral met de afstemming met Lisandro Martínez te maken. Die was niet goed, waardoor ik een verkeerde inschatting maakte."

Zes dagen na de krachttoer in het Estádio José Alvalade speelde Ajax een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Pasveer kwam toen in een vergelijkbare situatie terecht. "Maar daar bleef ik rustig in de goede positie staan. Dat was voor mij ook een signaal dat die situatie in Lissabon te maken had met het leren kennen en aanvoelen van elkaar."

De vorig seizoen bij Vitesse opgepikte sluitpost wil dan ook niet te lang stilstaan bij zijn Champions League-ketser: Pasveer zette het tijdens de wedstrijd al van zich af. "Toen het me overkwam, dacht ik: shit, ik had dit of dat beter moeten doen. Maar dat is eigenlijk maar een heel kort fragment. Bij de aftrap parkeer je het alweer, en zit je weer in de wedstrijd. Dat moet ook, want het spel gaat verder en bij de volgende bal moet je er weer staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie