Nieuws

Keje Molenaar: 'Ajax kan het zich niet veroorloven om achterover te leunen'

Keje Molenaar: 'Ajax kan het zich niet veroorloven om achterover te leunen'

01-03-2022 16:50 Laatste update: 16:53

Keje Molenaar en Ronald de Boer laten zich positief uit over de mogelijke komst van Jordi Cruijff naar Ajax. De zoon van de legendarische nummer veertien wordt in de wandelgangen genoemd als potentiële opvolger van de onlangs opgestapte Marc Overmars.

Voormalig Ajacied Molenaar vindt dat Ajax snel moet doorpakken. "Een terugkeer van Marc Overmars zit er niet meer in, vrees ik. Als Jordi de eerste keus is van de commissarissen, moeten ze snel doorpakken. Ajax kan het zich niet veroorloven om achterover te leunen. Als Jordi ’ja’ zegt, moet hij als de wiedeweerga aan de slag. Johan zou trots zijn. Dan is de cirkel rond."

De Boer vindt Cruijff ook een goede kandidaat voor Ajax. "Hij hoort zéker op het lijstje kandidaten te staan, omdat hij genoeg bagage heeft. Hij weet door al zijn ervaring goed welk talent er op de voetbalvelden rondloopt", aldus De Boer. De voormalig middenvelder van Ajax omschrijft Jordi Cruijff als een hele aardige jongen.

Hij vindt echter niet dat dit een criterium is waar Ajax naar moet kijken. "Ook zijn achternaam moet niet leidend zijn. Maar ik vind het heel belangrijk dat hij de identiteit van het Nederlandse voetbal zal bewaken. Hij heeft als jeugdspeler in de opleiding meegelopen en heeft het Ajax-DNA."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s