Nieuws

Trainer Russische topclub vertrekt: Lokomotiv claimt hem ontslagen te hebben

Trainer Russische topclub vertrekt: Lokomotiv claimt hem ontslagen te hebben

01-03-2022 14:37 Laatste update: 16:09

Gyrano Kerk krijgt bij zijn club Lokomotiv Moscow een nieuwe trainer voor de groep. Markus Gisdol heeft zijn biezen gepakt bij de Russische club, naar aanleiding van de militaire interventie van Rusland in Oekraïne. Alhoewel zijn voormalig werkgever beweert de trainer zelf op straat te hebben gezet.

Zijn morele kompas zorgde ervoor dat hij zijn contract bij de grootmacht voortijdig opgezegd heeft. "Voor mij is het zijn van voetbaltrainer de mooiste baan ter wereld", reageert hij tegenover BILD op zijn vertrek. "Maar ik kan mijn werkzaamheden niet uitoefenen in een land waarvan de leider verantwoordelijk is voor een aanval in een Europees land. Dat strookt niet met mijn waarden."

Vervolgens geeft de 52-jarige Gisdol aan dat er geen andere optie voor hem was dan te vertrekken. "Ik kan in Moskou niet op een trainingsveld staan, wetende dat enkele kilometers verderop bevelen gegeven worden die enorm veel mensen een hoop ellende bezorgen."

Opmerkelijk genoeg stelt Lokomotiv Moscow in een statement zelf afscheid te hebben genomen van de oefenmeester. 'Markus Gisdol is ontslagen als hoofdtrainer van FC Lokomotiv', valt te lezen in een Tweet. Marvin Compper is aangesteld als tussenpaus. Zowel de Russische competitie als de nationale beker gaat vooralsnog gewoon door ondanks het gewapende conflict. Eerder maakte de UEFA en de FIFA bekend Rusland uit te sluiten van hun voetbalcompetities. 

Ander vertrek
Ook voormalig Liverpool-aanvaller Andriy Voronin heeft zijn baan opgezegd. De assistent-coach van Dynamo Moskou stopt om logische redenen. "Ik zie geen mogelijkheid om in een land te blijven dat met een leger onze steden en inwoners aanvalt", vertelt de Oekraïense trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!