'Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu plant tegenoffensief na beschuldigingen'

'Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu plant tegenoffensief na beschuldigingen'

Voormalig FC Barcelona-directeur Josep María Bartomeu gaat de publiciteit weer opzoeken, meldt het medium Esport3. De in oktober 2020 opgestapte preses werd tijdens het presenteren van de jaarcijfers door het slijk gehaald door zijn opvolgers.

Barça leed bijna vijfhonderd miljoen euro verlies over het coronaseizoen 2020/2021. Directeur Ferran Reverter gaf namens Bartomeu's opvolger Joan Laporta tekst en uitleg: beiden verklaarden dat Barça nog steeds met de gebakken peren zat wegens het financiële wanbeleid uit het tijdperk-Bartomeu en mede daardoor boegbeeld Lionel Messi moest laten gaan.

Diezelfde Bartomeu zou nu een tegenaanval voorbereiden. De ex-voorzitter vindt dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne, meldt Esport3: de nieuwe beleidsbepalers in Camp Nou hebben de restwaarde van de spelers kunstmatig zo laag mogelijk gehouden, zodat de financiële cijfers er extra wankel uitzagen. Naar verwachting zit het kamp-Bartomeu woensdag nog één keer bij elkaar, voordat er een officieel statement de deur uitgaat.

De 58-jarige Bartomeu was tussen 2014 en 2020 de voorzitter van FC Barcelona, maar stond er niet goed op bij de Catalaanse achterband. Medio 2020 kwam hij lijnrecht tegenover Messi te staan, nadat de vedette via juridische weg onder zijn doorlopende contract uit wilde komen. Niet lang daarna hield Bartomeu de eer aan zichzelf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie