Nieuws

'Azpilicueta laat keuze voor Barça of Chelsea van drie zaken afhangen'

'Azpilicueta laat keuze voor Barça of Chelsea van drie zaken afhangen'

01-03-2022 13:21

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft FC Barcelona bevestigd te willen wachten op de uitkomst van de onderhandelingen tussen César Azpilicueta en zijn huidige werkgever Chelsea. Het contract van de Spaanse verdediger loopt medio 2022 af en de The Blues willen hem langer in Londen houden.

Naar het schijnt beschikt Chelsea over een eenzijdige verbintenis om het contract van Azpilicueta voor twee seizoenen te verlengen. Dat zou betekenen dat de aanvoerder niet transfervrij naar FC Barcelona kan overstappen. Volgens Romano is het de rechtsback annex centrumverdediger zelf die de beslissing maakt. Hij baseert zijn keuze volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaan op 'het leven, zijn familie en meer'.

Er ligt een verbintenis voor Azpilicueta klaar in Camp Nou dat hem tot medio 2024 aan de club bindt. Hij komt sinds de zomer van 2012 uit op Stamford Bridge en speelde tot dusver 461 duels voor de hoofdmacht van Chelsea. Op zijn palmares prijken onder meer twee Premier League-titels en één Champions League-trofee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!