Reactie

Swart juicht komst Cruijff toe: 'Samen met Rijkaard zou fantastisch zijn'

Swart juicht komst Cruijff toe: 'Samen met Rijkaard zou fantastisch zijn'

01-03-2022 13:19 Laatste update: 13:58

Sjaak Swart is positief gesteld over de mogelijke komst van Jordi Cruijff naar Amsterdam. Ajax heeft de zoon van het clubicoon benaderd om Marc Overmars op te volgen als directeur voetbalzaken.

Ik gesprek met De Telegraaf laat Swart weten dat hij Cruijff het liefst zo snel mogelijk ziet beginnen bij Ajax. "Jordi's vader was de beste, maar ik zou zijn komst ook van harte toejuichen. Jordi loopt al sinds 2010 mee als technisch directeur en trainer en heeft het bij zijn clubs goed gedaan. Hij is een goed mens, een persoonlijkheid en heeft een prachtige naam."

Swart heeft ook al een mogelijke partner gevonden voor de zoon van de legendarische nummer veertien. "Als hij het samen met Frank Rijkaard doet, zou dat helemaal fantastisch zijn", aldus Mister Ajax. Hoewel de Champions League-winnaar van 1995 zich heeft teruggetrokken uit het voetbal, hoeft dat volgens Swart geen probleem te zijn. "Johan heeft Frank de kans gegeven trainer te worden van FC Barcelona. Hoe mooi zou het zijn als Frank nu Jordi – in de geest van Johan – op de achtergrond gaat assisteren?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s