Nieuws

Op zijspoor geraakte Lens: 'Vind zelf ook dat ik behoorlijk salaris verdien'

Op zijspoor geraakte Lens: 'Vind zelf ook dat ik behoorlijk salaris verdien'

01-03-2022 11:36 Laatste update: 11:39

Jeremain Lens is volledig uit beeld geraakt bij Besiktas en speelde al bijna twee jaar geen wedstrijd meer voor de club. De 34-jarige aanvaller verwacht ook niet meer in actie te komen voor de Tukse ploeg en hoopt zijn carrière voetballend elders af te sluiten.

Fatih Karagümrük - eveneens uit Instanbul - bevrijdde hem in januari 2021 uit zijn uitzichtloze situatie bij Besiktas. Na op 19 september 2020 voor het laatst in actie te zijn gekomen voor de topclub, speelde hij geen duel meer. In de zomer van 2021 keerde Lens weer terug bij zijn eigenlijke werkgever. "Uiteindelijk is het in de zomer niet tot een transfer gekomen", vertelt de 34-voudig international aan ESPN. Hetzelfde geldt voor de winterse periode. Eigenlijk ben ik nu volledig apart aan het trainen."

"Ik sta nog steeds onder contract bij Besiktas. Eind mei loopt mijn contract af. Twee jaar geleden is mijn situatie drastisch veranderd. Ik ben toen uit de selectie gezet en ik ben apart gaan trainen", vertelt hij. "Ik wil nu niet met modder gaan gooien. Ik ga dat overigens ook niet doen als ik weg ben. Destijds is mij aangeven dat ik behoorlijk op de begroting druk, dus daarom willen ze van me af."

Lens had verwacht dat Besiktas elk moment om minder te betalen met beide handen aan zou moeten grijpen. "Ik vind zelf ook dat ik een behoorlijk salaris verdien op dit moment. Als het gehalveerd kan worden, of misschien tien procent dat een andere club betaald." In het begin was het vrij moeilijk. Ik train voor mezelf met een personal trainer."

Nu zijn dagelijkse bezigheden niet meer voornamelijk uit voetballen bestaat, richt de vleugelaanvaller zich op andere zaken. "Ik investeer al heel wat jaren in het vastgoed. Waar ik het voorheen aan ander mensen overliet, ben ik daar nu wat intensiever mee bezig." Tot slot deelt Lens zijn ultieme ambitie. "Ik zou nog heel graag willen voetballen. Het is mijn doel om het voetballend af te sluiten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!