Ambitieus Almere City houdt ondanks plek 18 vast aan Verbeek: Dunne lijn

Ambitieus Almere City houdt ondanks plek 18 vast aan Verbeek: "Dunne lijn"

Almere City hoopte vorig seizoen onder Ole Tobiasen de laatste stap naar de Eredivisie te zetten, haalde dat niet en is nu weer terug bij af: de ploeg van Gertjan Verbeek is na tien Keuken Kampioen Divisie-speelrondes blijven steken op een achttiende plek. Algemeen directeur John Bes behoudt echter het vertrouwen in Verbeek.

Tobiasen werd in het voorjaar ontslagen na een reeks mindere resultaten, Verbeek hoeft daar niet voor te vrezen, stelt Bes in gesprek met De Telegraaf. "In het geval van Tobiasen was er een situatie ontstaan die onomkeerbaar was. Als een trainer alleen komt te staan, moet je ingrijpen. We konden niet anders, hoe spijtig we het voor hem persoonlijk ook vonden. Die beslissing stond los van de ranglijst, zoals we ook nu niet naar de ranglijst kijken", klinkt het. "Je kunt geen beleid maken op een paar wedstrijden die verkeerd zijn gevallen, terwijl we die net zo goed hadden kunnen winnen."

Dat Almere City nu zo laag staat, heeft volgens hem dan ook te maken met pech. "Het is een heel dunne lijn. We hebben veel wedstrijden gehad waarin we door persoonlijke fouten nipt verloren hebben, terwijl we ook hadden kunnen winnen. Dan kom je terecht op de plek waar we nu staan", aldus Bes. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we de weg omhoog gaan inzetten."

Bes betracht geduld, nu Almere City met de komst van Verbeek meer op de jeugd heeft ingezet. "Alleen gaat dat nu nog niet samen met de resultaten die we hadden gewild. Vooraf hadden we ingecalculeerd dat het kiezen voor jonge talenten gepaard zou gaan met pieken en dalen, maar we hadden wel gehoopt hoger te staan dan waar we nu staan."

De enige profclub uit Flevoland verloor zondag thuis van De Graafschap, met 1-2. Vrijdag wacht het uitduel met FC Den Bosch.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie