Nieuws

Juventus heeft wonder nodig voor titel, meent De Ligt: 'Gaat de goede kant op'

Juventus heeft wonder nodig voor titel, meent De Ligt: 'Gaat de goede kant op'

01-03-2022 10:16 Laatste update: 13:12

Volgens Matthijs de Ligt wordt het voor Juventus erg lastig om alsnog de landstitel te winnen. De Oude Dame staat momenteel zeven punten achter op koploper SS Napoli.

Toch is de verdediger niet ontevreden. Dit komt mede door de goede resultaten van de de laatste tijd. "Het gaat de goede kant op", vertelt de mandekker bij Rondo. "We hebben de laatste dertien wedstrijden niet verloren. We stonden veertien punten achter. We hebben de focus verlegt naar Champions League-kwalificatie. Ondertussen bleven Internazionale, Napoli en AC Milan bleven maar punten verliezen. Zodanig dat we nu op zeven punten staan. Er zal een wonder moeten gebeuren, maar we staan er een stuk beter voor dan dertien wedstrijden geleden."

Topaankoop Dusan Vlahovic speelt een belangrijke rol voor de opmars van Juventus, denken de analisten aan tafel. Ook De Ligt is niet verrast dat de nieuweling zich zo snel heeft aangepast. "Ik heb tegen hem gespeeld dit jaar. Toen merkte ik al hoe sterk en technisch hij is. Ik merkte toen al dat hij zo gedreven is om een goal te maken. Zo iemand heb je nodig", zegt de Nederlander.

Tot slot vraagt Marco van Basten of de Oranje-international inmiddels ook niet meer puur op kracht en inzet verdedigt. "Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je dat afgaat. Ik ben ook naar Juventus gekomen om dat soort dingen te leren. Ik heb dit seizoen veel stappen gezet, maar het kan natuurlijk nog steeds beter", zegt De Ligt. "In de Eredivisie kon je wedstrijden op zeventig procent spelen en hier ga je bijna elke wedstrijd met een blessure eraf. Dat heb ik wel onderschat, maar hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je alles kan controleren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!