Nieuws

Aanvallende onmacht bij Willem II neemt bizarre vormen aan: 'Wat een klotegevoel'

Aanvallende onmacht bij Willem II neemt bizarre vormen aan: 'Wat een klotegevoel'

01-03-2022 09:18

Willem II verloor afgelopen weekend opnieuw nipt: ditmaal was FC Groningen in de eigen Euroborg met 1-0 te sterk voor de Tricolores. Het gebrek aan doelpunten lijkt de ploeg van trainer Fred Grim op te breken. Spits Jizz Hornkamp heeft het lastig met de situatie en betrekt de droogte voorin op zichzelf.

Na afloop van het duel met de Trots van het Noorden staat de aanvaller het Brabants Dagblad te woord. "Wat een klotegevoel", vertelt Hornkamp aan de krant. "We hebben het in de eerste helft laten liggen. Zij voetbalden er telkens doorheen bij ons, we kregen ze niet onder druk." De aanvallende onmacht is ook te vangen in de statistieken. In de afgelopen drie wedstrijden (Sparta-uit, Ajax-thuis en FC Groningen-uit) presteerden de Tilburgers om slechts één keer tussen de palen te schieten. "Dat is natuurlijk veel te weinig. Dat trek ik mezelf aan, ja", vervolgt Hornkamp.

Vorige week raakte tot overmaat van ramp Thijs Oosting geblesseerd. De aanwinst van AZ ontpopte zich bij Willem II al snel tot smaakmaker, onder meer door twee keer te scoren bij mijn debuut. "Dat viel me heel zwaar. Thijs was echt m’n maatje bij Willem II, hij was mijn nummer 10, zeg maar. Ik zag het gebeuren, heel ongelukkig. Ik stond schuin achter hem en zag hem vallen." In de afgelopen twee weken hebben Hornkamp en Oosting meerdere malen contact gehad. "Het was heel erg om te zien. Maar uiteindelijk moest ik me ook focussen op de wedstrijd. Want uiteindelijk gaat het allemaal gewoon door."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!