Wedstrijdverslag

Engeland morst punten, Denemarken al zeker van WK en Zahavi en Tadic scoren

Engeland morst punten, Denemarken al zeker van WK en Zahavi en Tadic scoren

12-10-2021 22:50

Engeland heeft in eigen huis verrassend puntenverlies geleden tegen Hongarije in de WK-kwalificatie. Denemarken is al zeker van een WK-ticket, Eran Zahavi heeft Israël aan een overwinning geholpen, Cristiano Ronaldo is opnieuw de grote man bij Portugal en invaller Dusan Tadic pikt ook zijn goaltje mee.

Engeland - Hongarije 1-1
Na 24 minuten spelen kwam Engeland op achterstand tegen de Hongaren. Luke Shaw veroorzaakte met gevaarlijk spel een strafschop, die werd benut door Roland Sallai: 0-1. Dik tien minuten later kwam Engeland weer op gelijke hoogte, doordat John Stones scoorde uit een vrije trap. Daarna zette de ploeg van Gareth Southgate alles op alles om op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet: het duel eindigde in 1-1. Engeland staat desondanks nog steeds eerste in haar WK-kwalificatiepoule.

Israël - Moldavië 2-1
In eigen huis boekte Israël, met Zahavi en Eli Dasa een solide overwinning. Eerstgenoemde nam de openingstreffer voor zijn rekening, waardoor hij in de geschiedenisboeken van het Israëlische elftal staat. Zahavi is door zijn goal namelijk de gedeeld topscorer aller tijden van zijn land. Door de overwinning is Israël ook nog in de race voor de tweede plek in Poule F.

Denemarken - Oostenrijk 1-0
In dezelfde poule hebben de Denen zich verzekerd van een WK-ticket. De ploeg van Kasper Hjulmand kreeg opnieuw geen goal tegen, net als in de andere wedstrijden in deze kwalificatiecyclus. EK-uitblinker Joakim Maehle maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Portugal - Luxemburg 5-0
De Portugezen hebben in eigen huis gemakkelijk gewonnen van Luxemburg. Ronaldo benutte al snel twee penalty's. In het slot van de wedstrijd voltooide de 36-jarige superster zijn hattrick met een kopbal.

Servië - Azerbeidzjan 3-1
Bij de thuisploeg begon Ajax-vedette Tadic op de bank. De 32-jarige linkspoot staat namelijk op scherp en in de volgende interlandperiode wacht een cruciale ontmoeting met Portugal voor de Serven. Zonder Tadic wist Servië op een 2-1 voorsprong te komen. De aanvoerder van Ajax en het Oost-Europese land mocht wel nog invallen en pikte zelfs zijn goaltje mee. Tadic maakte vanuit een strafschop de 3-1.

Overige uitslagen:
Kazachstan - Finland 0-2
Albanië – Polen 0-1 (stilgelegd)
Bulgarije – Noord-Ierland 2-1
Faeroer – Schotland 0-1
Kosovo – Georgië 1-2
Litouwen - Zwitserland 0-4
San Marino – Andorra 0-3
Zweden – Griekenland 2-0
Oekraïne – Bosnië en Herzegovina 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!