Nieuws

Bizar nieuws uit MLS: net veertien geworden talent tekent zesjarig profcontract

Bizar nieuws uit MLS: net veertien geworden talent tekent zesjarig profcontract

01-03-2022 09:10

Maximo Carrizo is dankzij het ondertekenen van zijn eerste profcontract de jongste speler aller tijden in de Major League Soccer. Het veertienjarige (!) talent heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2028 bij New York City FC.

Sinds 2015 maakt het talent - die maandag pas veertien jaar werd - deel uit van de jeugdopleiding van New York City FC. "Ik voel me al een deel van deze club uitmaken en ik geloof echt dat NYCFC de perfecte plek voor me is om me verder te ontwikkelen en te groeien, zowel binnen als buiten het veld", vertelt de tiener op de clubsite. "Ik weet dat ik nog jong ben en nog veel moet verbeteren, maar ik ben klaar voor de uitdaging. Ik zal elke dag hard werken om iedereen te laten zien waartoe ik in staat ben."

Axel Kei van Real Salt Lake was tot voor kort de jongste contractspeler in de MLS. Begin januari 2022 tekende hij toen hij veertien jaar en vijftien dagen was zijn eerste professionele overeenkomst. Hij heeft dus niet lang kunnen genieten van het record. "We zijn erg blij dat we Maximo hebben gecontracteerd, dit is een historisch moment voor zowel de club als de MLS", reageert sportdirecteur David Lee via hetzelfde kanaal.

Naast Carrizo werd een aantal maanden geleden ook Christian Farlane bij het eerste elftal gehaald, ook hij is slechts veertien jaar oud. "Dat laat zien hoeveel talent we in die leeftijdsgroep en in de hele jeugdopleiding hebben", vervolgt Lee. "Deze overeenkomst laat eens te meer zien dat NYCFC één van de beste omgevingen is om talent zich te laten ontwikkelen en op te bloeien. We bieden jonge talenten een weg naar het profvoetbal", besluit de bestuurder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!