Nieuws

Voorbeeld voor Rusland en Oekraïne bij Atalanta: 'Hun vriendschap is de spiegel'

Voorbeeld voor Rusland en Oekraïne bij Atalanta: 'Hun vriendschap is de spiegel'

01-03-2022 07:24

Atalanta Bergamo heeft maandagavond met 4-0 gewonnen van Sampdoria in de Serie A. Teun Koopmeiners maakte twee doelpunten op zijn verjaardag, maar na afloop ging het vooral over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De club heeft uit beide landen een speler in de gelederen en wil daarmee een voorbeeld zijn.

Na de goals van Mario Pasalic en Koopmeiners zorgde de Rus Aleksey Miranchuck voor het laatste doelpunt. Zijn Oekraïnse ploeggenoot Ruslan Malinovskyi moest de wedstrijd laten schieten vanwege een blessure. Ondanks de oorlog weet trainer Gian Piero Gasperini dat de twee goed met elkaar kunnen opschieten. "Ze hebben veel respect voor elkaar. Wij zijn uniek in Europa. Ze laten zien dat twee volkeren met elkaar samen kunnen leven", aldus de Italiaan, geciteerd door Voetbal International.

De trainer vindt dat de wereld een voorbeeld kan nemen aan zijn spelers. "Hun vriendschap moet als spiegel gelden voor de hele wereld. We kijken naar een vrienden die vrij vergelijkbare bevolkingsgroepen vertegenwoordigen. Dat is de realiteit. Dit is hoe het in de werkelijkheid zou moeten zijn."

Malinovskyi liet na zijn treffer in de Europa League tegen Olympiakos een shirt met daarop ‘No to war’ zien. Ook deelt hij via zijn sociale media beelden uit Oekraïne.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s