Nieuws

Spanning in Tilburg bij Willem II: 'Het ziet er zorgelijk uit'

Spanning in Tilburg bij Willem II: 'Het ziet er zorgelijk uit'

28-02-2022 22:07

Hoewel Willem II op een zorgwekkende vijftiende plaats staat in de Eredivisie, houdt de Tilburgse club het vertrouwen in hoofdcoach Fred Grim. Dat zegt technisch directeur Joris Mathijsen in gesprek met De Telegraaf.

"We moeten hier samen uitkomen", vertelt hij. "Natuurlijk is de wedstrijd tegen Heerenveen cruciaal. Maar dat waren de wedstrijden tegen RKC, Sparta en FC Groningen ook al. Met een zege ben je er ook nog niet. Je zult nog vier of vijf keer moeten winnen om veilig te zijn. Met de steun van het publiek moeten we thuis succesvol kunnen zijn. Wat de fans teweeg kunnen brengen, zag je in de thuiswedstrijd tegen Ajax die we maar op het nippertje verloren en bij de thuiszege op RKC Waalwijk."

Clubicoon John Feskens is er desondanks niet gerust op. "Het ziet er zorgelijk uit. De komende twee wedstrijden tegen Heerenveen en Fortuna moeten in mijn ogen per se gewonnen worden. Daarna komt een heel zwaar programma (AZ-thuis, Feyenoord-uit, Go Ahead Eagles-uit, Vitesse-thuis en PSV-uit, red.). Als de groep in de komende wedstrijden niet vertrouwen kan tanken voor die zware reeks, dan wordt het heel lastig om het te redden."

Willem II heeft twee punten voorsprong op nummer zestien Fortuna Sittard. De Limburgers hebben een duel minder gespeeld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!