Nieuws

Van Basten sprak met Poetin: 'Toentertijd vond ik hem vrij normaal'

Van Basten sprak met Poetin: 'Toentertijd vond ik hem vrij normaal'

28-02-2022 21:17 Laatste update: 01-03-2022 00:26

Marco van Basten sprak ooit met de Russische president Vladimir Poetin. Als werknemer van de FIFA ging het destijds aan tafel over voetbal.

"Toentertijd vond ik hem vrij normaal", stelt Van Basten maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij was niet zo heel geïnteresseerd in voetbal, maar deed wel normaal. Gewoon, aardig en netjes. Dat zo'n man dan zo verandert is pijnlijk en vreemd. Als je ziet wat hij allemaal doet, zegt en vindt... Het is bizar hoe hij een angstig object is geworden. Ik was me er toen niet van bewust dat er al zo erg werd gevochten in Oekraïne. Hij heeft een hele kwalijke geschiedenis achter de rug. We waren daar voor een hele andere reden."

Tafelgenoot Ruud Gullit is trainer geweest bij het Russische Terek Grozny. "Het is een ongelooflijke ervaring geweest, maar ik zou het niet meer doen", zegt hij. "Of ik het onderschat heb? Ja, natuurlijk. Ik was blij dat ik Tom Sauer bij me had, hij kon me alles vertellen over Rusland. Het land is zo verschrikkelijk groot dat je het je niet kunt voorstellen. Het is een hele andere wereld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!