Nieuws

Mike Verweij snoeihard voor Jochem Kamphuis: Hij kan dit niveau niet aan

Mike Verweij snoeihard voor Jochem Kamphuis: "Hij kan dit niveau niet aan"

28-02-2022 19:56

Volgens Mike Verweij hadden de Amsterdammers in het duel met Go Ahead Eagles een strafschop moeten krijgen. De Ajax-watcher is erg kritisch over de rol van Jochem Kamphuis bij dit cruciale moment.

Verweij blikt in de voetbalpodcast van De Telegraaf terug op het moment. "Het was een absurd moment", trapt Verweij af. "De keeper van Go Ahead Eagles neemt een achterbal, de speler neemt de bal aan, ziet Tadic aan komen lopen en pakt de bal in zijn handen. Dat zie je bij de pupillen als een spelertje wordt opgejaagd."

De clubwatcher vindt dat Kamphuis slecht heeft opgetreden bij deze kwestie en is dan ook meedogenloos. "Jochem Kamphuis kan dit niveau niet aan", concludeert hij snoeihard. "Als je de spelers spreekt, zeggen ze dat er een volkomen overspannen man op het veld staat. Helemaal in paniek en de angst in zijn ogen. De KNVB moet hem dit soort wedstrijden niet meer geven."

Ajax verloor zondag in Deventer met 1-2. Verweij laat weten dat Ajax zich benadeeld mag voelen in deze situatie. "Het zegt niet dat Ajax die wedstrijd alsnog had gewonnen, maar het had het wel een stukje makkelijker gemaakt. Ajax heeft wat dat betreft wel reden tot klagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!