Nieuws

Officieel: FIFA en UEFA schorsen voorlopig alle Russische ploegen

Officieel: FIFA en UEFA schorsen voorlopig alle Russische ploegen

28-02-2022 19:08
0

FIFA en UEFA hebben besloten om alle Russische teams tot nader order te schorsen. De voetbalbonden brachten dit maandag via een statement naar buiten.

De wereldvoetbalbond en de Europese voetbalbond lieten maandag weten dat alle Russische teams, inclusief de nationale ploegen, voorlopig geschorst zullen worden. Dit zal betekenen dat Rusland niet zal mogen deelnemen aan het WK 2022 in Qatar. De Russen zouden het de volgende maand in de play-offs opnemen tegen Polen, Zweden en Tsjechië. Deze landen lieten echter al weten niet te willen spelen tegen Rusland

De Russische ploegen zullen ook niet meer uitkomen in Europa. Dit is slecht nieuws voor Quincy Promes en zijn werkgever Spartak Moskou. De Moskovieten zouden het in de achtste finale van de Europa League opnemen tegen RB Leipzig, maar dat affiche zal dus niet plaatsvinden. Aangezien Spartak geboycot wordt, staan de Duitsers zonder ook maar één minuut gespeeld te hebben in de kwartfinale van het Europese toernooi.

'Het voetbal is eensgezind in volledige solidariteit met alle getroffen mensen in Oekraïne. Beide presidenten (van de FIFA en de UEFA, red.) hopen dat de situatie in Oekraïne aanzienlijk en snel zal verbeteren, zodat voetbal weer kan zorgen voor eenheid en vrede onder de mensen', schrijven de bonden in de verklaring.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie