Nieuws

'N'Diaye diep geraakt na racistische uitingen: verdediger vliegt naar familie'

'N'Diaye diep geraakt na racistische uitingen: verdediger vliegt naar familie'

28-02-2022 17:45 Laatste update: 17:49

Seydine Mohamadou N'Diaye werd vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV slachtoffer van racisme. De wedstrijd werd stilgelegd, nadat de verdediger racistisch bejegend werd door de fans van MVV. N'Diaye is diep geraakt.

De Fransman met Senagalese roots is volgens de Limburger naar Frankrijk gevlogen om tijd met zijn familie door te brengen. De 23-jarige verdediger van FC Dordrecht werd tijdens het duel met MVV belaagd door een groepje fans, waarna hij verhaal ging halen bij de grensrechter. De wedstrijd werd stilgelegd door scheidsrechter Richard Martens. Toen de ploegen uit de kleedkamer kwamen, werd het spel hervat met het bekende The Knee-gebaar.

Na het pijnlijke incident heeft MVV samen met de KNVB camerabeelden opgevraagd bij ESPN. De club hoopt hiermee inzicht te kunnen krijgen van de meegereisde supporters die racistische opmerkingen maakten jegens de N'Diaye. De club uit Maastricht heeft al twee stadionverboden opgelegd.

FC Dordrecht neemt het vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie op tegen Roda JC. Het is momenteel nog onduidelijk of de ploeg kan beschikken over N'Diaye.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!