Niet op hoogste versnelling spelend Jong Oranje boekt alsnog ruime overwinning

12-10-2021 21:50

Jong Oranje heeft dinsdagavond gemakkelijk afgerekend met de leeftijdsgenoten van Wales. Het duurde even voordat de ploeg van Erwin van de Looi op gang kwam in de Goffert, maar uiteindelijk liep de score nog redelijk hoog op.

Vanaf de eerste minuut was Jong Oranje heer en meester tegen Jong Wales. Al snel kwamen de Nederlandse talenten op voorsprong. Mitchel Bakker gaf een strakke voorzet, die Jurgen Ekkelenkamp knap binnen wist te glijden: 1-0.

Daarna ging het wat moeizamer bij Jong Oranje. Vlak voor rust werd de marge wel verdubbeld: Sven Botman schoot de bal raak na een corner van Daniël van Kaam. Na de pauze kende Jong Oranje zijn sterkste fase. In de 48ste minuut kreeg het een handje hulp van Wales: Fin Stevens zorgde met een erg ongelukkige eigen goal voor de 3-0.

Vervolgens wist Jong Oranje binnen vijf minuten nog twee keer te scoren. Daishawn Redan maakte vanuit de kluts de 4-0 en Ekkelenkamp bepaalde met zijn goal de einduitslag op 5-0. Jong Oranje kreeg in het laatste half uur wel kansen, maar die wist de ploeg niet te verzilveren.

Devyne Rensch, Botman en Quinte Timber vielen overigens wel nog uit met blessures. Door de overwinning staat de formatie van Van de Looi nu tweede in de EK-kwalificatie. Jong Zwitserland staat eerste met drie punten meer, maar heeft ook een duel extra gespeeld. Alleen de eerste plek geeft recht op een direct EK-ticket.