Nieuws

Kist doet voorspelling over uitblinker: 'Die gaat nog wel een stap omhoog maken'

Kist doet voorspelling over uitblinker: 'Die gaat nog wel een stap omhoog maken'

28-02-2022 10:36 Laatste update: 13:43

Go Ahead Eagles boekte een sensationele 2-1 overwinning op koploper Ajax. Bij de stunt van jewelste was Iñigo Córdoba één van de uitblinkers in de Adelaarshorst. Voormalig goalgetter Kees Kist denkt dat Kowet goud in handen heeft met de jongeling, die wekelijks uitblinkt.

De clubtopscorer (zeven goals) kwam - via Daley Blind - in de achttiende minuut tot scoren en speelde een ijzersterke partij tegen de onthutsend zwakke hoofdstedelingen. De Telegraaf ruimt dan ook een plekje voor hem in, in het Elftal van de Week van de ochtendkrant. "het was echt strijden met zijn allen, maar Iñigo Córdoba gaf nog iets extra’s", vertelt Kist, die deze week fungeert als rapporteur voor het dagblad. "Die jongen valt iedere week ongeveer op. Hij heeft een goede techniek en echt dat doorzettingsvermogen."

De Gouden Schoen-winnaar van 1978/79 geniet van zijde mentaliteit van Córdoba. "Die begint de wedstrijd met de mouwen opgestroopt en die gaan pas naar beneden bij het eindsignaal." Tot slot verwacht Kist niet dat Go Ahead het eindstation is voor hem. "Hij is ook echt heel doelgericht, daarom scoorde hij ook opnieuw. Het is lekker als je zo’n jongen in je ploeg hebt, die gaat nog wel een stap omhoog maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!