Nieuws

Levchenko haalt keihard uit: 'De FIFA net zo crimineel als Rusland'

Levchenko haalt keihard uit: 'De FIFA net zo crimineel als Rusland'

28-02-2022 09:45 Laatste update: 10:07

Evgeniy Levchenko snapt niks van het besluit van de FIFA om het Rusland niet volledig te weren. De Oekraïner haalt op Twitter hard uit naar de wereldvoetbalbond.

De FIFA besloot zondag dat Russische clubs voorlopig alleen nog maar op neutraal terrein en onder de neutrale vlag internationale wedstrijden mogen spelen. Die maatregel zou volgens sommigen te zwak zijn. Zo heeft Polen laten weten dat het de play-offs-wedstrijden tegen Rusland niet zal spelen. 

Levchenko vindt het besluit nietszeggend. 'Dit is gestoord. Er sterven mensen in Oekraïne', begint hij zijn relaas op Twitter. 'De FIFA laat het Russische regime de sport gewoon gebruiken voor hun populariteit.' Vervolgens richt hij zijn peilen op de voetbalbond. 'Je moet je schamen, FIFA. Het is een onaanvaardbare beslissing. In deze situatie is de FIFA net zo crimineel als het agressorland. En begin niet over het gescheiden houden van sport en politiek.'

De oud-voetballer reageerde zondag voor de camera's van ESPN al op de Russische invasie. "De eerste dag was ik kapot, vooral omdat je het niet verwacht." Levchenko zamelt onder meer geld in voor kinderen in Oekraïne.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s