Advocaat en Van Marwijk blijven steken op een gelijkspel na bizarre slotfase

Advocaat en Van Marwijk blijven steken op een gelijkspel na bizarre slotfase

De Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk en het Irak van Dick Advocaat hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden na een bizarre slotfase. Daardoor doen de Nederlandse coaches niet erg goede zaken in de WK-kwalificatie.

Van Marwijk en Advocaat willen allebei het WK behalen. Voor directe kwalificatie moeten de VAE en Irak bij de eerste twee eindigen in hun poule. Dat leek voor het treffen van dinsdag al niet haalbaar meer voor beide ploegen. De derde plek, waar de VAE en Irak wel nog zicht op hadden, geeft recht op een play-offwedstrijd om een WK-ticket. Voor zowel Van Marwijk als Advocaat gold dat ze bij een overwinning in punten gelijk zouden komen net nummer drie Libanon. 

De VAE kwamen in de 33ste minuut voorsprong tegen Irak. Spits Caio Canedo Corrêa schoot de bal hard binnen in de korte hoek: 1-0. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

Na de pauze kreeg het Irak van Advocaat een aantal mogelijkheden. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker. VAE-verdediger Mohammed Al Attas werd verrast door een voorzet, waarna hij de bal in eigen doel werkte. In de absolute slotfase kwamen Advocaat en co. zelfs op voorsprong door een fraaie goal van Ayman Hussein.

Maar niet veel later werd het toch nog 2-2. Daardoor spelen Advocaat en Van Marwijk gelijk. Irak staat nu vijfde en de VAE bezetten een vierde plek in de WK-kwalificatie. Het gat voor beide landen met nummer drie Libanon bedraagt twee punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie