Nieuws

De Jong realistisch na terugkeer op Cambuur-bank: 'Anders zaten we in de CL'

De Jong realistisch na terugkeer op Cambuur-bank: 'Anders zaten we in de CL'

27-02-2022 12:13

Het gaat weer goed met SC Cambuur-trainer Henk de Jong meldt hij voor de camera van ESPN. Er werd begin december een cyste aangetroffen in het hoofd van de trainer. De Jong is inmiddels weer terug bij Cambuur na een periode van herstel.

"Het gaat goed. Dat was drie maanden geleden wel anders. Als ik een gesprekje had van een minuut, moest ik daarna een half uur slapen. Met rustig opbouwen is dat nu minder. Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat de goede kant op." Tijdens zijn herstel namen zijn assistenten tijdelijk zijn takenpakket over. "Ik ben geweldig geholpen door iedereen. Complimenten aan mijn staf en de spelers. Die hebben gewoon drie maanden een Eredivisieclub draaiende gehouden", aldus de trainer.

Met zijn terugkeer is er na een wat mindere periode weer leven in de brouwerij bij de club uit Leeuwarden. Ze wonnen zaterdag met 2-1 van Fortuna Sittard en bezetten momenteel de achtste plaats. "Die mindere resultaten lagen aan het feit dat we het publiek misten. Ik weet nu al dat wij volgend seizoen ook zo'n periode krijgen. Anders zaten we wel in de voorronde van de Champions League", is de coach realistisch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!