Twee mannen reageren op incident rondom Blind-shirt: 'Klopt niets van hun verhaal'

Twee mannen reageren op incident rondom Blind-shirt: 'Klopt niets van hun verhaal'

12 oktober - 20:18
Nederland 0 Reacties

De twee mannen betrokken waren bij de rel rondom het shirt van Daley Blind, hebben gereageerd op het moment. Volgens het duo klopt er 'niets' van dat zij het tenue hebben afgepakt van een andere fan.

Na de wedstrijd tussen Oranje en Gibraltar werd een deel van het veelbesproken moment in beeld gebracht. Daarop was te zien hoe twee mannen het vermoedelijk aan de stok hadden met een ander iemand. Op Twitter deed Kirsten, die het shirt van Blind ving, haar verhaal. 'Wie kent deze lafbekken? Ik die een shirt krijg, op de grond wordt gegooid en het shirt wordt afgepakt... En deze twee vallen ons aan, pakken mijn vriend bij de keel en geven hem een klap. En daarna gooiden ze bier over ons heen', schreef ze.

De twee mannen waar Kirsten over schreef, doen nu hun verhaal bij Complex NL. Eén van de heren vertelt dat ze racistisch zijn bejegend tijdens de wedstrijd, omdat ze een Surinaamse vlag bij zich hadden in het stadion. Dat deden de twee om de Oranje-spelers met Surinaamse roots te steunen.

Volgens de mannen is één van hen zelf naar de vlakte werd getrokken - in plaats van de vriend van Kirsten - toen Blind zijn shirt gooide. "Ik stond een paar meter verderop te kijken en zag het allemaal gebeuren", vertelt één van de mannen. "Mijn broer had een opstootje met die jongen in de video, omdat die hem omlaag trok, dus ben ik ernaar toe gegaan. Ik zei tegen hem: Doe rustig hè? Pas vanaf dat moment werd er gefilmd en je ziet ook in het filmpje dat ik dat tegen hem zei."

Vervolgens probeerde de vriend van Kirsten een klap uit te delen, vertellen de heren. "Ik sloeg hem gewoon terug. Actie, reactie. Zelfverdediging. Toen ik thuiskwam, zag ik ineens dat de vriendin van die guy video's liep te verspreiden op Twitter met de caption: Wie kent deze lafbekken? Ze hebben mijn vriend geslagen, mij getrokken en het shirt afgepakt. Mijn broer is zelf door haar vriend getrokken in al zijn enthousiasme. Ik heb niets te verbergen en wij hebben dat shirt helemaal nooit gehad. Waarom zouden we überhaupt nog trekken als we dat shirt al hadden? Nu spelen ze slachtoffer, terwijl er helemaal niets van hun verhaal klopt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie