Interview

Van de Looi zet Boadu op scherp: 'Zo moet hij het misschien wel opvatten'

Van de Looi zet Boadu op scherp: 'Zo moet hij het misschien wel opvatten'

12-10-2021 19:53 Laatste update: 20:46
0

Erwin van de Looi heeft tekst en uitleg gegeven over de reserverol van Myron Boadu bij Jong Oranje. De bondscoach wil dat Boadu meer energie en inzet levert.

De spits van AS Monaco begint tegen Jong Wales, net als bij Jong Zwitserland, op de bank. Door het uitvallen van Brian Brobbey leek Boadu dinsdagavond echter wel in de basis te starten. Van de Looi legt uit waarom dat niet het geval is. "We hebben open en eerlijk gekeken naar wat hij gebracht heeft", begint de coach bij ESPN. "We weten dat Myron in een moeilijke situatie zit bij zijn club. Hij speelt daar niet overdreven veel. Bij ons heeft hij het ook lastig."

"Natuurlijk wil je hem dan vertrouwen geven en met hem aan de slag", gaat Van de Looi verder. "Maar een speler moet er ook voor gaan en laten zien dat hij beter wil worden. Myron moet energie leveren. Wij vinden dat dit niet genoeg is gebeurd. Daardoor kiezen we voor Redan, hij brengt wel heel veel energie. Je mag van iedereen een bepaalde instelling verwachten. Daar begint het mee."

Van de Looi heeft Boadu dus niet gepasseerd vanwege zijn mindere vorm. "Ik weet wel dat Myron een bepaalde status heeft, maar dit is momenteel een eerlijke keuze. Dit is niet bedoeld als een signaal, maar zo moet hij dat misschien wel opvatten. Ik denk dat hij hier wat mee moet doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie