Vlahovic matchwinner na nipte overwinning Juventus

26-02-2022 20:05 Laatste update: 20:21

Juventus heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op FC EmpoliDe Oude Dame zag dat zowel AC Milan als Internazionale op vrijdag punten morsten en loopt door de overwinning twee punten in op de top drie. Dusan Vlahovic was met twee doelpunten wederom zeer belangrijk voor de club uit Turijn.

Matthijs de Ligt speelde de volledige wedstrijd. Na ruim een half uur spelen opende Moise Kean de score voor de bezoekers. Enkele minuten later zorgde Szymon Żurkowski echter voor de gelijkmaker. De ploegen gingen met een 1-1 ruststand aan de thee.

Vlak na rust kreeg Dusan Vlahovic het op zijn heupen en maakte hij de 1-2. Twintig minuten later kwam de 1-3 op het scorebord en maakte Vlahovic zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd werd het nog spannend en maakte  de net ingekomen Andrea La Mantia de aansluitingstreffer voor thuisploeg Empoli. Hierna werd echter niet meer gescoord en vertrok Juventus met drie punten.

Door de overwinning is de club uit Turijn iets dichterbij de top drie gekropen. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt zeven punten, terwijl Internazionale nog vijf punten voorstaat op De Oude Dame. Juventus heeft nog elf wedstrijden de tijd om het tij te keren in de Serie A.