Nieuws

'Erg korte voorbereidingstijd wacht voor Oranje en Van Gaal bij WK-kwalificatie'

'Erg korte voorbereidingstijd wacht voor Oranje en Van Gaal bij WK-kwalificatie'

12-10-2021 19:33

Als Oranje zich plaatst voor het WK, dan wacht er een bijzondere korte voorbereidingstijd op het toernooi voor bondscoach Louis van Gaal. Clubs hoeven hun spelers namelijk één week voor de start van het WK vrij te geven.

Dat onthult L'Équipe dinsdag. De toonaangevende sportkrant heeft een UEFA-document in handen dat afgelopen zomer naar alle aangesloten bonden is gestuurd. Daarin staat dat clubs hun spelers op 14 november moeten afstaan voor het WK. Het toernooi start precies een week later, op 21 november.

Veel clubs zullen hun spelers ook daadwerkelijk zo laat afstaan. Een week voordat het WK start, zullen namelijk de laatste competitiewedstrijden plaatsvinden. Daardoor wacht de deelnemende landen een extreem korte voorbereidingsperiode. In de afgelopen decennia kwamen nationale selecties enkele weken voor een eindtoernooi al bij elkaar.

Er gingen al langer geruchten over een korte voorbereidingsperiode richting het WK. Door de hitte in Qatar wordt het toernooi volgend jaar pas in de winter gehouden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!