Nieuws

Maguire op de bank: 'Waarom tachtig miljoen voor iemand die niet goed genoeg is?'

Maguire op de bank: 'Waarom tachtig miljoen voor iemand die niet goed genoeg is?'

26-02-2022 15:56 Laatste update: 16:25

Harry Maguire begint op de bank tegen Watford FC. De aanvoerder van Manchester United maakte in de Champions League tegen Atlético Madrid geen sterke indruk en mag nu niet starten tegen de Hornets

In Super Saturday bespreken Andy Gray en Richard Keys de wijziging van trainer Ralf Rangnick. "Rangnick had het over een transitie. Manchester United zal vooral de bal hebben tegen Watford en moet uitkijken voor de snelle tegenstoot. Harry (Maguire, red.) is niet de snelste. Varane en Lindelöf zijn sneller en mobieler. Als dat niet de reden is zal Maguire wel rust nodig hebben of iets dergelijks", zegt Gray.

"Waarom betaal je dan tachtig miljoen voor hem als hij niet goed genoeg is om tegen Watford te starten?", vraagt Keys zich af. Afgelopen woensdag maakten The Red Devils geen sterke indruk in het uitduel met Atlético Madrid in de Champions League. Maguire reageerde te traag op João Félix die Atlético vroeg op voorsprong zette. De Engelse ploeg liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en wist de gelijkmaker te scoren uit de enige kans van United. Momenteel staat de ploeg uit Manchester op de vierde plaats in de Premier League, maar heeft het twee wedstrijden meer gespeeld dan achtervolger Arsenal. 

Maguire kwam in 2019 over van Leicester City voor het hoge bedrag van tachtig miljoen euro. De Engelse verdediger wordt sinds zijn komst bekritiseerd en zou te traag zijn voor het Engelse topniveau. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!