Nieuws

Verweij zou Álvarez verkopen: Zeker als daar een goede prijs voor komt'

Verweij zou Álvarez verkopen: "Zeker als daar een goede prijs voor komt'

26-02-2022 10:53 Laatste update: 14:52

Mike Verweij weet al wie Ajax moet halen als Edson Álvarez vertrekt. Ook geeft de clubwatcher aan dat het niet erg hoeft te zijn voor Ajax om de Mexicaan voor een goede prijs van de hand te doen.

Ajax moet dan Quinten Timber terugkopen", stelt Verweij vrijdag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. "Daar wordt Ajax sterker van." Valentijn Driessen is het eens met de stelling van zijn collega. "Hij kan geweldig voetballen. De makke van Álvarez vind ik aan de bal. En hij komt veel te vaak aan de bal, hij biedt zich ook altijd aan. Dat is natuurlijk heel goed, dat iemand aan de bal wil komen, maar niet hij", aldus de voetbaljournalist over de middenvelder van de Amsterdammers.

"Zeker als daar een goede prijs voor komt, want vandaag (vrijdag) kwamen dan de halfjaarcijfers: 2,5 miljoen euro netto winst. Maar daar zitten alle inkomsten van de seizoenkaarten bij", benadrukt Verweij.

"Ze hebben natuurlijk wel David Neres aan Shakhtar Donetsk verkocht (voor vijftien miljoen euro, red.), en daar komt wel wat geld van binnen voor het tweede halfjaar. Maar dit wordt geen superflorissant jaar voor Ajax. Dus ik denk dat als je Álvarez kunt verkopen en Quinten Timber goedkoper kunt terugkopen, dat je er én sterker van wordt én een goede zaak doet voor de clubkas", besluit Verweij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!