Nieuws

Polen weigert tegen Rusland te spelen; aanvoerder Lewandowski geeft reactie

Polen weigert tegen Rusland te spelen; aanvoerder Lewandowski geeft reactie

26-02-2022 10:39 Laatste update: 10:47
0

Polen weigert om tegen Rusland aan te treden in de play-offs in de strijd om een ticket voor het WK in Qatar. Dat geeft Cezary Kulesza, voorzitter van de Poolse voetbalbond (PZPN), zaterdagochtend via sociale media aan. 

“Geen woorden meer, het is tijd om te handelen”, aldus Kulesza. “Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen het Russische nationale team te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA."

Steunpilaar Robert Lewandowski is het helemaal eens met het standpunt van de PZPN. "Het is de juiste beslissing", zo zegt de aanvaller van Bayern München. "Ik kan me niet een wedstrijd tegen Rusland voorstellen zolang de agressie richting Oekraïne voortduurt. De voetballers en fans van Rusland zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie