Reactie

'Het enige voordeel was dat Joël Veltman al bij de club zat, hij is mijn gids'

'Het enige voordeel was dat Joël Veltman al bij de club zat, hij is mijn gids'

12-10-2021 18:52

Kjell Scherpen heeft veel te danken aan Joël Veltman. De lange doelman, die afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Brighton & Hove Albion maakte, wordt door zijn landgenoot wegwijs gemaakt in Zuid-Engeland.

Scherpen sprong met zijn transfer naar de Premier League in het diepe en kende weinig mensen bij The Seagulls. “Het enige voordeel voor mij was dat Joël al bij de club zat”, vertelt de keeper aan ESPN. “Hij is echt een soort gids voor mij. Maar het is sowieso een hele warme club, iedereen staat voor je klaar en wil je helpen.”

De steun van Veltman was al snel nodig voor Scherpen. Hij raakte tijdens zijn eerste oefenduel voor Brighton meteen geblesseerd en moest zes weken toekijken. “Als je geblesseerd bent, ben je onderdeel van het team maar eigenlijk ook weer niet. Ik heb zoveel mogelijk contact gehouden met de spelers, maar je begint toch met een achterstand. Die heb ik bijna ingehaald.”

De periode bij Jong Oranje moet ervoor zorgen dat de lange Drent de laatste stap kan zetten. Bondscoach Erwin van de Looi verklapte al dat hij Scherpen zal laten keepen tegen Jong Wales. “Ik heb bij het Onder 23-team van Brighton al wat ritme opgegaan en nu ben ik weer hier. Het lijkt allemaal weer de goede kant op te gaan.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!