Nieuws

Voormalig PSV'er Lens bidt voor ex-Ajacied Neres in Oekraïne

Voormalig PSV'er Lens bidt voor ex-Ajacied Neres in Oekraïne

26 February - 08:05 Laatste update: 09:06
0

Voormalig-PSV'er Jeremain Lens bidt voor David Neres in Donetsk. Neres maakte in januari de overstap van Ajax naar FC Shakhtar Donetsk

"David zal wel denken: was ik er maar nooit heengegaan. Ik ken hem niet persoonlijk, maar bid natuurlijk dat hij erin slaagt het land veilig te verlaten”, zegt de  aanvaller zaterdag in De Telegraaf.

Neres vroeg de Braziliaanse regering samen met zijn elf landgenoten van Shakthar om hen te helpen. “De situatie is er een van wanhoop. We vragen jullie deze video te verspreiden zodat deze de Braziliaanse regering bereikt. Grenzen zijn gesloten, banken zijn gesloten, er is geen brandstof, er zal een tekort aan voedsel zijn, er is geen geld. We hebben ons verzameld in afwachting van een plan om Oekraïne te verlaten. De situatie is ernstig. Bid voor ons.”

Lens speelde tussen 2013 en 2015 zelf voor Dinamo Kiev en is diep ontroerd door alles wat er nu gaande is in Oekraïne. “Het filmpje van de vader die afscheid van zijn kinderen moet nemen om het leger te dienen, is hartverscheurend. Ik hoop dat iedereen veilig is. Door Neres en de Nederlandse voetballers in Oekraïne, Rodney Antwi en Hennos Asmelash, krijgt het leed een bekend gezicht. (...) Nog vóór zijn eerste duel zit David al zwaar in de problemen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie