Interview

Niet iedereen bij Jong Oranje spreekt Nederlands: 'Ik ben wel een Nederlander'

Niet iedereen bij Jong Oranje spreekt Nederlands: 'Ik ben wel een Nederlander'

12-10-2021 18:31
0

De selectie van Jong Oranje bevat één speler die geen Nederlands spreekt. Jeremie Frimpong is in Amsterdam geboren en wil heel graag voor Oranje spelen, maar deed al zijn voetbalervaring op in het buitenland.

Toen de rechtsback van Bayer Leverkusen zeven jaar oud was, verhuisde hij van Nederland tot Engeland. Daar schopte Frimpong het tot de jeugdopleiding van Manchester City en via Celtic en Bayer Leverkusen zit hij nu bij Jong Oranje. De weg naar het grote Oranje ligt open en dat wil de verdediger heel graag.

“Omdat ik Nederlander ben”, legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ben in Amsterdam geboren, dus dit is mijn land. En als je voor jeugdteams van je land speelt, wil je ook het eerste elftal bereiken en daar prijzen mee winnen.”

Dat betekent dat hij op dezelfde voet verder moet gaan in de formatie van bondscoach Erwin van de Looi en bij Bayer Leverkusen. Die club kocht hem deze zomer voor elf miljoen euro. “Ik dacht: wow, van niks ben ik ineens zoveel waard. En natuurlijk, ik hoopte en dacht op een dag in een grote competitie te spelen, maar zo snel...”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie