FC Twente zet goede reeks voort na overwinning in blessuretijd

25-02-2022 21:52 Laatste update: 23:27

FC Twente heeft het tegen RKC Waalwijk tot de laatste minuut spannend gehouden. De Tukkers trokken uiteindelijk in de blessuretijd de wedstrijd over de streep en mogen Dimitris Limnios bedanken voor de late treffer: het werd in Waalwijk 1-2.

De ploeg van trainer Ron Jans is dit seizoen bezig aan een enorme opmars en heeft weer drie belangrijke punten weten te veroveren. Ricky van Wolfswinkel zette de bezoekers na ruim twintig minuten op een 0-1 voorsprong op aangeven van Virgil Misidjan. De twee ploegen wisten niet meer te scoren in de eerste helft en gingen met een 0-1 tussenstand aan de thee.

Een kwartier voor tijd kwam RKC langszij door een treffer van Jens Odgaard, al is de vraag of de actie van Odgaard een bewuste was. Odgaard schoot van een meter of dertig de bal tegen de touwen. Het schot leek echter op een mislukte voorzet. RKC leek lange tijd op weg naar een knap punt tegen de nummer vijf van de Eredivisie, maar Limnios liet die Waalwijkse droom uiteenspatten. In de laatste minuut wist hij Twente alsnog de winst te bezorgen.

Door de overwinning is Twente nog volop in de strijd om Europees voetbal en begint die droom steeds realistischer te worden. De ploeg van Jans staat op punten gelijk met nummer vier AZ, al hebben de Alkmaarders een wedstrijd minder gespeeld én een beter doelsaldo. De voorsprong op nummer zes Vitesse is inmiddels opgelopen tot acht punten, al spelen de Arnhemmers op zaterdag nog tegen NEC Nijmegen.