Nieuws

Everton maakt vervanger van Brands bekend na maandenlange zoektocht

Everton maakt vervanger van Brands bekend na maandenlange zoektocht

25-02-2022 19:41

Everton heeft een nieuwe opvolger gevonden voor de vertrokken Marcel Brands. The Toffees stellen Kevin Thelwell aan als nieuwe director of football van de club. Dat heeft de club op vrijdag laten weten.  

Brands was drieënhalf jaar actief bij de Engelse ploeg voordat hij besloot naar PSV te vertrekken. Nu heeft de nummer zestien van de Premier League de functie doorgegeven aan Thelwell die zich gaat bezighouden met het samenstellen van de selectie. De 48-jarige Engelsman komt over van Red Bull New York, waar hij dezelfde functie beoefende. 

Thelwell was al eerder actief in Engeland bij Wolverhampton Wanderers en is enthousiast om bij Everton aan de slag te gaan. "Ik ben zo blij dat ik nu onderdeel ben van Everton. Het is mooi dat ik de kans krijg om een rol te vervullen binnen deze ambitieuze club", laat Thelwell weten. Voor Everton is er een drukke periode achter de rug: naast Thelwell kwam Frank Lampard al over als nieuwe trainer. Daarnaast werden onder andere Donny van der Beek en Dele Alli opgehaald bij Manchester United en Everton. 

Marcel Brands gaat in Eindhoven aan de slag en neemt de positie van algemeen directeur over van Toon Gerbrands. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!