Nieuws

Russische invasie in Oekraïne kan financiële gevolgen hebben voor Ajax

Russische invasie in Oekraïne kan financiële gevolgen hebben voor Ajax

25 February - 17:07
0

De Russische invasie in Oekraïne heeft mogelijk negatieve gevolgen voor Ajax. De Amsterdammers wachten namelijk nog op een bedrag van bijna twintig miljoen euro voor de transfers van David Neres, Lassina Traoré en Quincy Promes.

Ajax maakte vrijdag zijn halfjaarcijfers bekend. De Amsterdammers hebben nog recht op een bedrag van 19,4 miljoen euro van Spartak Moskou en Shakhtar Donetsk. 'De impact van deze oorlog op een eventueel kredietrisico is op dit moment nog niet in te schatten', schrijft Ajax.

Ajax ontving 15,1 miljoen euro aan bankgaranties van een Oekraïense bank ter dekking van de uitgestelde betalingen. Een derde partij uit Rusland is verantwoordelijk voor de overige 4,3 miljoen aan bankgaranties.

Het gaat hier om de transfers van Neres, Traoré (Shakhtar) en Promes (Spartak Moskou). Het drietal verliet Amsterdam voor een avontuur in het Oosten van Europa. Neres vroeg afgelopen donderdag in een videoboodschap om hulp aan de Braziliaanse regering. De 24-jarige buitenspeler zit momenteel samen met zijn Braziliaanse collega's vast in een hotel in Kiev.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie