Vitesse presenteert jaarcijfers en miljoenenverlies: 'Positieve tendens vertraagd'

Vitesse presenteert jaarcijfers en miljoenenverlies: 'Positieve tendens vertraagd'

12 oktober - 17:13
Eredivisie 0 Reacties

Vitesse heeft over het boekjaar 2020/2021 een negatief nettoresultaat van bijna zeven miljoen euro geboekt. Dat is veel meer dan een seizoen eerder, maar minder dan voor werd gevreesd.

De Arnhemse club meldt op de website dat de impact van de coronacrisis groot is. De omzet is stevig gedaald en dat heeft er naast een teleurstellend transferresultaat voor gezorgd dat er 6,8 miljoen euro verlies werd geleden. Desondanks blijft Vitesse in de beste financiële categorie van de KNVB en heeft grootaandeelhouder Valeri Oyf voor steun en een garantie gezorgd.

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, geeft aan niet ontevreden te zijn met de cijfers. “We zijn natuurlijk wel behoorlijk geholpen door de NOW-regeling, iets wat geldt voor alle clubs. Maar ook onze kostenmaatregelen en -besparingen hebben hun vruchten afgeworpen. Tot slot heeft, niet in de laatste plaats, de enorme steun van onze supporters en sponsoren de schade weten te beperken.”

Door de steun van die twee partijen en van de grootaandeelhouder is de omzetdaling beperkt gebleven tot 3,3 miljoen euro, waar werd verwacht dat die veel hoger zou uitvallen. Daardoor is het totale verlies 6,8 miljoen. “Natuurlijk had dit een mooier cijfer kunnen zijn, zeker aan de hand van het sportieve succes. We zien de positieve tendens echter vertraagd worden door het coronavirus.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie