Nieuws

Letsch geniet: 'Dit is voor Vitesse een fenomenale prestatie'

Letsch geniet: 'Dit is voor Vitesse een fenomenale prestatie'

25-02-2022 07:49 Laatste update: 07:50

Vitesse won donderdagavond met 2-0 van SK Rapid Wien en maakte op die manier de 2-1 achterstand van vorige week goed. Trainer Thomas Letsch is na afloop euforisch.

"Dit is voor Vitesse een fenomenale prestatie", zegt Letsch tegen De Gelderlander. "Het gaat dit jaar met Vitesse alle kanten op." De Duitse trainer kijkt ook met een schuin oog naar de UEFA-coëfficiëntenlijst. 

"Dit had niemand verwacht. En dit is ook goed voor Nederlandse voetbal. Er zitten nog vier Eredivisie-clubs in de Conference League. Dat zegt ook wel over de kracht van de Nederlandse competitie", benadrukte de Duitse oefenmeester. "We hebben nu twaalf wedstrijden in Europa gespeeld. Niemand had dit verwacht."

Ook kijkt hij vooruit op de loting voor de achtste finale die vrijdagmiddag om 13:00 uur op het programma staat. "Stade Rennes zou ik niet willen hebben. Daar hebben we al tegen gespeeld. Maar of het nu AS Roma is of LASK, we zien wel." Vitesse kan de volgende tegenstanders treffen: FC Kopenhagen, LASK Linz, AA Gent, AS Roma, FC Basel of Stade Rennes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!