Nieuws

'Unieke mogelijkheid' dient zich aan voor Ajax: 'Nu moet het gebeuren'

'Unieke mogelijkheid' dient zich aan voor Ajax: 'Nu moet het gebeuren'

24-02-2022 12:42 Laatste update: 13:04

Als Ajax nog een keer succes wil boeken in de Champions League, moet het nu gebeuren. Dat stelt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. Veel belangrijke spelers van de Amsterdammers staan op het punt te vertrekken en dat kan wel eens drastische gevolgen hebben.

Woensdagavond speelde Ajax in met 2-2 gelijk tegen Benfica. Het kan zijn dat dit voorlopig de laatste keer is geweest dat Ajax overwinterde in de Champions League, aldus Mossou. 'Je hoeft geen geleerde te zijn om te zien dat vanaf komende zomer alles moeilijker zal worden in de Johan Cruijff Arena', schrijft hij in het Algemeen Dagblad. Hij wijst op het vertrek van Marc Overmars en de onzekere toekomst van trainer Erik ten Hag en algemeen directeur Edwin van der Sar.

Daarnaast staat er ook een vraagteken achter de toekomst van meerdere spelers. 'De kans dat Ryan Gravenberch, Antony, Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en Andre Onana vertrekken is levensgroot - ofwel nu al zeker', aldus Mossou. 'En dragende spelers zoals Dusan Tadic en Daley Blind zullen de komende jaren niet snel meer beter worden.'

Hij spreekt van een unieke mogelijkheid om ver te geraken in de Champions League. 'Juist nu moet het gebeuren voor dit Ajax. De weg naar de laatste acht ligt ook na de 2-2 nog open, tegen een kwalitatief minder Benfica.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!