Nieuws

Neres zit met andere Brazilianen vast in Oekraïne en vraagt om hulp

Neres zit met andere Brazilianen vast in Oekraïne en vraagt om hulp

24 February - 12:30
0

Nu de Russische invasie in Oekraïne is begonnen, komen ook de voetballers in de problemen. Zo zit onder andere ex-Ajacied David Neres samen met zijn Braziliaanse collega's vast in een hotel in Kiev. De spelers van Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev vragen de Braziliaanse autoriteiten om hulp.

"De grenzen zijn dicht en er gaan geen vluchten. We kunnen hier niet weg. We vragen jullie deze video te verspreiden, zodat deze de regering van Brazilië bereikt", wordt verteld in de video. "Grenzen zijn gesloten, banken zijn gesloten, er is geen brandstof, er zal een tekort aan voedsel zijn, er is geen geld. We hebben ons verzameld in afwachting van een plan om Oekraïne te verlaten."

In totaal gaat het om twaalf voetballers en hun families. Zij zijn donderdag in alle haast naar een hotel in Kiev gebracht. Oekraïne is momenteel uitgeroepen tot oorlogsgebied, waardoor alle vluchten zijn gecanceld. De Oekraïense voetbalcompetitie is inmiddels stilgelegd.

Neres vertrok in januari van Ajax naar Shakhtar, dat twaalf miljoen voor de Braziliaanse aanvaller betaalde. Hij tekende in Oekraïne een contract voor vijf jaar. De 24-jarige aanvaller speelde nog geen officiële duels voor zijn nieuwe club.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Neres Campos (@davidneres)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie