Nieuws

Botman ziet verschil tussen 'nieuw' en 'oud' Jong Oranje: 'Moet het soms afremmen'

Botman ziet verschil tussen 'nieuw' en 'oud' Jong Oranje: 'Moet het soms afremmen'

12-10-2021 15:35

Sven Botman ziet dat het 'nieuwe' Jong Oranje een stuk jeugdiger is dan de vorige generatie. Volgens de verdediger van Lille OSC heeft dat zo zijn voor- en nadelen.

Vorig seizoen waren onder meer Teun Koopmeiners, Justin Bijlow en Cody Gakpo teamgenoten van Botman bij Jong Oranje. Nu speelt hij in het jeugdelftal met spelers als Ian Maatsen en Melayro Bogarde. "We hebben allemaal nieuwe spelers en ook een jonge groep", vertelt Botman bij de NOS. "De gemiddelde leeftijd ligt nu rond de achttien à negentien jaar."

"Of dit een andere groep is? Ja. De vorige groep was wat meer volwassen", vervolgt Botman. "Daar hadden we wat oudere spelers, die al langer in een eerste elftal speelden. Dat merk je wel met bepaalde dingen, zoals het gedrag. Een jong team heeft ook voordelen, er is veel plezier en energie. Soms moet je het alleen een beetje afremmen."

Dinsdagavond neemt Botman het met Jong Oranje op tegen de leeftijdsgenoten van Wales. De aftrap staat om 20.00 uur gepland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!