Transfernieuws

'Parel van Salzburg en Duitsland verkiest Dortmund boven Bayern'

'Parel van Salzburg en Duitsland verkiest Dortmund boven Bayern'

12-10-2021 14:15

Red Bull Salzburg-sensatie Karim Adeyemi is 'de meest gewilde spits van Duitsland', maar Borussia Dortmund leidt de dans om zijn handtekening. Dat meldt Sport1 dinsdag.

Volgens de Duitse sportzender verlopen de gesprekken tussen Die Schwarzgelben en de vertegenwoordigers van de negentienjarige aanvaller 'veelbelovend'. Adeyemi ziet het Signal Iduna Park als de ideale halte op weg naar de top. Hij zou de ploeg van coach Marco Rose onder meer verkiezen boven Bayern München, dat eveneens zeer geïnteresseerd is. Bij Der Rekordmeister acht hij de kans op speeltijd kleiner.

Salzburg vraagt 30 à 35 miljoen euro voor zijn toptalent, die in tien duels in de Oostenrijkse Bundesliga al acht keer scoorde. Overigens ziet Dortmund in hem niet de opvolger van Erling Haaland, omdat hun speelstijl sterk verschilt. Voor Favre is de jonge dribbelaar een optie aan de zijkant in een 4-2-3-1 systeem of als aanvaller in een 4-4-2.

De Duitse bondscoach Hansi Flick riep Adeyemi op voor de duels met Roemenië en Noord-Macedonië in de WK-kwalificatie. Als invaller kreeg Adeyemi in totaal een halfuur speeltijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!