'Stormachtige doorbraak verrast ook Barça maar geen vrees om clausule'

'Stormachtige doorbraak verrast ook Barça maar geen vrees om clausule'

De stormachtige doorbraak van Gavi kwam ook voor FC Barcelona als een verrassing. Toch maken de Catalanen zich geen zorgen over een transferclausule van vijftig miljoen euro in het contract van de zeventienjarige middenvelder, meldt Diario Sport.

Gavi krijgt dit seizoen de kans van trainer Ronald Koeman bij Barça en grijpt die met beide handen aan. Bondscoach Luis Enrique besloot de spelmaker zelfs op te roepen voor Spanje, en ook in de Nations League-duels met Italië en Frankrijk maakte hij indruk. De jongeling staat daardoor plots volop in de schijnwerpers, maar Barcelona maakt zich geen zorgen over zijn toekomst.

Hoewel Gavi voor vijftig miljoen kan worden opgehaald in Camp Nou, wil hij zelf niet vertrekken, weet Sport. Het jeugdproduct en zijn zaakwaarnemer Iván de la Peña zijn dankbaar voor het vertrouwen en de kansen bij Barça. Vroeg of laat zal er dan ook een akkoord worden bereikt over een nieuw contract.

De internationale voetbalwereld is ondertussen in de ban van Gavi. "Ik wil zijn geboortecertificaat zien", zegt Jamie Redknapp in zijn rol als analist van Sky Sports. "Je kunt niet zó goed zijn als je pas zeventien bent. Hij is fenomenaal en getalenteerd! Ik kan mijn ogen niet geloven. Gavi wordt een superster als hij dit pad blijft bewandelen. Hij heeft alles, ik geniet ervan om hem te zien spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie