Nieuws

Sterspeler Union vijf wedstrijden aan de kant voor harde klap

Sterspeler Union vijf wedstrijden aan de kant voor harde klap

22-02-2022 20:05

Union Sint-Gillis kan in ieder geval de komende vijf wedstrijden niet op Dante Vanzeir rekenen. De 23-jarige spits heeft voor een harde klap die hij uitdeelde een schorsing van acht duels opgelegd gekregen, waarvan drie voorwaardelijk. 

Afgelopen zaterdag kon Vanzeir zich niet inhouden in het duel met FC Charleroi. Verdediger Valentine Ozornwafor hield de spits vast in het strafschopgebied en de spits reageerde met een slaande beweging. Ozornwafor moest door de klap worden afgevoerd naar het ziekenhuis en liep een hersenschudding op. Met een schorsing van vijf wedstrijden komt Vanzeir nog goed weg: in lijn met de regels van de Belgische bond had de straf kunnen oplopen tot acht wedstrijden. De Belgische koploper kan wel nog in hoger beroep om te proberen de straf te verminderen.

Vanzeir wist dit seizoen tot dusver dertien keer te scoren in de Jupiler Pro League en gaf ook tien assists. Union staat verrassend eerste in de Belgische competitie en heeft een voorsprong van negen punten bij elkaar weten te spelen op nummer twee Club Brugge. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!